Modellteckning

med kroppen som referens

meny

krokiblogg 2018 04 21 marica

Vi var 13 idag! I det jag kallar ”vita rummet” på kulturhuset tio14 (kulturskolans lokaler). Ett musikrum, lite asymmetriskt så inte ljudet får resonans, dubbla glas, liten korridor och glas igen ut mot gatan – det är alldeles tyst, ljudet stannar. Det är speciellt, luften känns liksom tjockare.

Linjerna som tecknar modellen på pappret, jag tänker på arkitektur, på att hitta rätt former i förhållande till varandra så att det uttrycker det speciella unika för modellen, just miss J.s karaktär. Det är väl samma utmaning för en bildesigner? Det ska gå att känna igen en volvo, saab, mercedes, jaguar, bmw … genom bilens former, år från år, med lite variation. Den ska ju kännas modern också.
Resultatet blev ändå något annat … jag hann ofta inte teckna hela modellen. Jag kom att tänka på alla de teckningar jag kommit hem med och inte för mitt liv kan komma fram till vilken del av modellen det kan vara som jag ägnat sådant intresse. Men det blir lättare om jag ger det ett namn. Så fort jag VET vad jag ska titta efter, så ser jag det. Bilden jag lagt till uppe till vänster är en hand – nu kanske du ser det?


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Sajten använder "cookies". Genom att fortsätta surfa på den, accepterar du dem. This site uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer