Modellteckning

med kroppen som referens

meny

krokiblogg 2023 02 11 marica

27 tecknare kom

Den här bloggen kommer in sent. Min dator har inte velat släppa in mig och tappat kontakten med skrivaren. Tog foton på krokierna, men lade inte upp dem. Nu är de inskannade.
Idag upptäckte jag något som jag inte trodde skulle betyda så mycket, alltså att jag skulle kunna kompensera för det medan jag tecknar.

Jag råkade sitta så att jag var tvungen att kika ömsom om ena och andra sidan om huvudet på tecknaren framför mig. Det betydde att jag bytte perspektivpunkt mot modellen, det bytet på ca en halvmeter betyder att formerna på modellen förändras – och jag klarade inte att kompensera för det, utan jag hade fullt sjå med att försöka få till rätt proportioner och blev hela tiden lurad, korta ben, smala ben – på alla krokier framträder det inte så mycket och under tecknandet av en del krokier kunde jag behålla endast en perspektivpunkt, dvs kika över ena sidan hela tiden. De sista minutrarna bytte jag plats, då blev det mycket enklare.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer