Modellteckning

med kroppen som referens

meny

kroki med tuschpenna

Krokiblogg 2023 08 26 marica

Miss J. är modell, Jan-Erik är krokivärd, 18 tecknare

Det är lite pirrigt första gången för säsongen. Har det nått ut till alla tecknare att vi börjar idag och kommer det någon? Även om 34 anmält intresse för fb-eventet så är det först nu det kommer att visa sig hur många som gör slag i saken. … och alla är inte med på fb.
Strålkastaren är på i salen, det blir djupa slagskuggor över modellen. De första snabba poserna är kul att teckna. Jag går på med min tunna tuschpenna och vevar runt i sökandet efter linjerna och formerna. Någon linje stämmer väl? Proportionerna löper amok. Jag som brukar vara så noga med att få linjerna precisa, i tron att det är det som gör att det kan bli en fattbar kropp, volymer som övertygar … men det verkar funka ändå?

Inför krokin idag hade jag spetsat in mig på att komponera ihop modellens poser till olika bilder – men jag glömmer av det ideligen. Någon blir det … En!

Slagskuggorna är lockande så det blir en kombination av smal tuschpenna och kol. … eller bara kol.

Efteråt fikar vi på museet! Ja, på museet! Äntligen. I stora hallen längs fönstret är det uppställt med bord och stolar och nära receptionen ett bord med kaffe, te och lite tilltugg. Längs fönstret löper en bred fönsterhylla, perfekt för att lägga upp krokier på – för att visa och få kommentarer – om inte annat för och från modellen. (Ja, bara den som vill visar sina krokier, det är helt ok att inte göra det! Ingen press!)
Marica


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Sajten använder "cookies". Genom att fortsätta surfa på den, accepterar du dem. This site uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer