Modellteckning

med kroppen som referens

meny

kroki av samtal eller diskussion

Kulturhuset tio14 – Spontanmöte onsdag 23 augusti ca 15.20-16.00

Då jag, Marica ändå var ute för att affischera om den öppna kroki och modellteckningen som börjar nu på lördag 26 augusti, så passade jag på att höra om S. som mejlat mig om ett ev. samarbete dagen innan, var inne så vi kunde pratas vid. Snabbare än att ringas vid, som vi sagt först.
Nu visade sig att S. var hemma och krasslig så jag pratade med hennes medarbetare C. och A.i stället. Vilket var mycket bra eftersom båda har erfarenhet av att teckna kroki och om det nu var C. eller A., ibland går på krokin på Dalarnas museum, så de känner till den.

Innan jag knackade på hade jag hunnit få lite kommentarer och synpunkter från tecknarna på S. mejl. Så jag hade dem i åtanke.
Det här är vad jag minns att vi pratade om: … och det här är bara en inledning  – vi tar det här med oss för att grunna på … och A.L. på dalarnasmuseum också förstås!

Öppenhet, ev. begränsningar som gör föranmälan nödvändig …

Det finns lokaler att välja mellan så mängden intresserade borde inte bli ett problem. Jag berättade att vi är ca 190 tecknare på mejl-listan som vi kan nå direkt. Det kommenterades med att alla kanske inte bor så nära att de kommer.
Dalarna museum gör ju fb-event och då kan man ju få en indikation på hur många som är intresserade eller vill komma … även om det många gånger inte stämmer.
(Om det kommer 200 tecknare – så kan man dela upp det med 4 modeller i varsitt ”rum”.)

Vilka vänder vi oss till?

C. och A. vill inspirera de som de tror kan vara intresserade och ha stor behållning av att teckna kroki men, att det är alltför främmande och eller känns lite läskigt att gå till museet (själv) på öppna krokin.
 och kanske har de fler de hoppas att nå  ….?

Hur ska modellen få betalt?

Ja, det får A. och C. ta med sig. Vårt upplägg på lördagskrokin kan ju ge en idé om storleken på summan. Jag sa att modellen ska ha bra betalt, för att få upp statusen på det jobb de gör!

Det är enklast för Kulturhuset om modellen kan fakturera dem. Jag nämnde något om att behandla det som ett artistframträdande från kommunens sida.

Lärarlett?

C., A. och S. har tänkt ta dit en lärare. Jag kommenterade det med att tecknarna har väldigt olika bakgrund och att det kan vara känsligt. En del har tecknat och livnärt sig på det ett helt liv, andra är nybörjare. Det är viktigt att det är en kompetent lärare.
Alla vill kanske inte bli undervisade. Jag berättade hur man gjorde vid några tillfällen när jag gått och tecknat, då delade man upp rummet på så sätt att de som ville ha handledning satte sig i ena delen av rummet. Så vill man inte ha handledning längre så kan man ju bara byta plats eller vice versa.
Hur det ska läggas upp kan man fundera på och den lärare de bestämmer sig för att ta hjälp av ska kanske ha något att säga också.

Datum

C. och A. tänker att det kan bli vid ett par tillfällen längre fram i höst. Jag sade inget om att vi har några ”kroki-lediga” helger i vårt höstprogram eller att vi redan eventuellt är bokade för 2-3 december på Lindsbergs kursgård.

Utställning och workshop

Ja, det här har vi (gruppen) velat få till länge … Vi är nu preliminärt bokade till utställning i Kulturhusets ljusgård 7 april  2024. Vi får tillgång att hänga från 5 april.
Det är tänkt som en workshop … vad för innebörd vi nu ska lägga i det?! Det får vi fundera på …

Utställningen är tänkt att locka till att vara med på workshopen men också – tror jag att det är meningen – att hänga några av alstren därifrån också, från workshopen alltså?! Det är en fråga från mig, Marica.

Det var det jag kan komma ihåg.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer