Modellteckning

med kroppen som referens

meny

krokiblogg 2023 03 11 marica

30 tecknare kom till Dalarnas museum, Britta står modell

Idag var jag inte först i in i hörsalen och ändå hajade jag till när jag öppnade dörren, i ögonvrån såg jag någon stå alldeles intill mig när jag gick in. Direkt vänder jag mig mot personen för att hälsa och ser då att det är en skyltdocka! Jag skrattar till och tänker att det är vaktmästaren som skojat med oss. Det visar sig att så är det inte, det pågår en dräktutställning på museet och dockan används för att prova ut kläder. Lite kul är det och jag frågar modellen om hon vill ha med den upp på podiet. Nej, det tycker hon inte känns bra. Vi blir många tecknare idag. Det är för att det är kroki så sällan, menade N. … fast, det är ju varannan vecka invände jag. Men det är klart, vi har haft uppehåll för sportlovet och då är det rätt längesedan.

… tyckte att jag faktiskt hittade något med de motsträviga tuschpennorna. De är de där stora formerna, linjerna som upprepat återkommer även i de små formerna. Vinklar som ligger parallellt.
Ibland hann jag med att fylla de stora skuggfälten med kol. Tuschen måste tecknas först, pennan torkar ut om jag tecknar med den i kolet.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Sajten använder "cookies". Genom att fortsätta surfa på den, accepterar du dem. This site uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Lär dig mer