Kalender för kroki 2021 – Dalarna

uppdat. 2021 01 29

Covid-19:s utveckling under slutet av 2020 innebar att den öppna kroki och modellteckningen för våren inte var att tänka på – läget är för osäkert.
Vi avvaktar med de öppna träffarna tills dess “kusten är klar”.

Det anordnas kroki och modellteckning i mer slutna sällskap lite här och var i Dalarna. Återkommer om det .
Tills dess kan vi öva online genom ““croquis café“ och vi kan gå ut och teckna av folk i farten. Dessutom går det ju att teckna andra levande varelser också! Hästar, katter, hundar, får, kor … Visa gärna upp dem här på sajten, du som är anmäld på mejl-listan.

Dalarnas museums huvudbyggnad i Falun har haft stängt under 2020 på grund av att de lagerhållna samlingarna flyttats till bättre förvaring uppe på Tallenområdet.

Inga ytterligare datum bekräftade ännu..

Se även: helgpass med modell 2020-21

Kalender för helg med modell 2020

Uppdat. 2021 01 29

Ibland ordnas det heldagar då modellen står i längre ställningar, för den som vill måla och göra modellstudier. Dagarna inleds med korta krokier.
Tomt nedan? Då är inget inplanerat!
Vill du veta hur de dagarna brukar vara upplagda? Läs då här: Exempel på program.

01 maj
 • 100 Days of sketching
  01 maj kl 06:00 - 07:00

Lördagskrokin i Dalarna: Kalender för kroki 2021

Bra att veta om kroki- och modellteckningsträffarna!

… eller sessionerna.

 • Lördagar mellan 12:15 – 14:00.
 • Öppen kroki för alla!
 • Inga förkunskaper behövs – vi är alla där för att öva. Var och en utifrån egna förutsättningar och krav. Alla är välkomna att träna “hand och öga”!
 • Ingen föranmälan
 • Ta med penna, papper och ett hårt underlag. (det finns stolar)
 • Innan du kommerläs vad du förväntas göra för att skydda modellernas integritet, bidra till allas trivsel och trevnad och teckningens fortlevnad och utveckling under – Mål och Policy.
 • Modellen står i korta ställningar, 0 sekunder – 5 minuter, samt en eller två ställningar mellan 5 -15 minuter.
 • Plats, platser: basen är Dalarnas Museum i Falun. Andra platser kan vara: Fornby folkhögskolas konstlinjes lokaler, Rättviks och Leksands kulturhus, Österå bystuga (Falun), Klockarnäs gamla byskola (Enviken).
 • Kostnad: 60 kronor (55 till modell + 5 till kassa-ansvarig för hemsidan och modelltecknarnas nätverk!) Betalas på plats! Swish eller kontanter. Kostnad kan tillkomma för lokal på andra platser än museet.
 • Se kalendern intill för datum, plats och kostnad.

Se tecknares bilder i galleriet. För att se endast en utvald tecknares bilder: klicka på namnet i något av bildinläggen.
Du som är med på modellteckningens mejllista kan lägga upp dina bilder genom att logga in med ditt användarnamn eller mejladress och lösen.
OBS! Det är helt frivilligt att visa vad du tecknat och helt accepterat att inte göra det – om du nu skulle råka tro något annat.

För att göra inlägg, så börja skriv. Det är endast ditt första inlägg som behöver godkännas av sajtens administratör innan det visas.

“Modellteckning.se” finns även på två facebooksidor: Modellteckning och “Kroki i Dalarna”.

131 000 besök på sajten under senaste året!

Tittade in på webbhotellet för att uppdatera den (php) och passade på att titta på statistiken. Jag blev lite förvånad över att finna att den haft 131 126 besök sedan 15 sept. förra året. Snittid drygt 3 minuter. 70% på datorn och 30% på mobilen.De som toppar listan är.1. Danmark… Se hela inlägget

Mötesanteckningar 2020 09 03 Onsdag (skype-möte)

renskrivet 2020 09 08uppdat 2020 09 09 – avpersonifierad inför nätpubl. 2020 09 16 6 inbjudna, 5 deltagare enl. skypedok men endast 3 som hörs. (Försökte ändra inställningar men jag hittade inte på de som ev. bara kunde lyssna.)J-E, N. och M. syntes eller hördes, J. B kommer inte ut… Se hela inlägget

kroki och modellteckningen ställs in tills smittan lättat.

Hej! På grund av covid-19 och uppmaningar från Hälsomyndigheten om att hålla ut för att jaga ut smittan så ställer vi in krokin – eftersom det har lett till att vi inte har någonstans att vara i höst (2020)! Region Dalarna, som ju Fornby Folkhögskola tillhör – där det var… Se hela inlägget