Thord 12 november 2011

Jag har funderat en del på den omskrivande linjen. Den representerar ju någonting som inte finns i verkligheten. Och så har jag studerat Marcos och Maricas skisser och konstaterat att de trots sina olikheter mycket bygger på sina harmoniska omskrivande linjer – även om dessa ibland ologiskt nog bara lyser med sin frånvaro. Här behövs träning tänkte jag och har delvis använt 9B för att inte förlita mej helt på de markanta skuggor som har karaktäriserat mina skisser ett tag. Ett visst missnöje infann sej under tecknandet men jag har som vanligt tänkt om efter att ha lagt ut alla skisser på en säng för beskådande. Omtaget med 9B krävde ett visst mod av den anledningen att jag till min glädje fått positiv respons för mina skuggor från några personer som jag högaktar. Uppskattning värmer djupt in i hjärteroten! 🙂

Bookmark the permalink.

2 Comments

  1. Friskt vågat hälften vunnet – (elektriker säger – hälften brunnet) men vad finns att förlora? Det är intressant att följa din utveckling tycker jag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.